העור בקצה המנהרה
איך נמנעים מגרויים בעור - כל מה שרצית לדעת
העור הוא האיבר הגדול ביותר בגוף האדם, והוא אחראי על הגנה על הגוף מפני מזהמים, פגיעה פיזית ותנאי מזג אוויר קיצוניים. על כן, מכיוון שהעור הוא שכבת ההגנה הראשונה של הגוף אוטומטית הוא גם חשוף לגירויים ופגעים שונים, שיכולים לגרום לתחושת אי נוחות, אדמומיות, גירוד או אפילו פצעים.
אז מה הם הגורמים לגירוי בעור
ישנם גורמים רבים שיכולים לגרום לגירוי בעור, לרבות:
- אלרגיות: אלרגיה היא תגובת יתר של המערכת החיסונית (בשונה מרגישות שהמערכת החיסונית לא מעורבת בתגובה) למגע עם חומר מסוים, כגון אבק, פרוות חיות, מזון או תרופות. אלרגיה לעור מתבטאת לרוב בגירוד, אדמומיות, נפיחות ופריחה.
- רגישויות: רגישות היא תגובה לא נורמלית של העור למגע עם חומר מסוים, גם אם לא מדובר בחומר אלרגני. בדומה לאלרגיה רגישות לעור מתבטאת לרוב בגרד, אדמומיות ופריחה.
- מחלות עור: מחלות עור רבות יכולות לגרום לגירוי בעור, כגון אקזמה, פסוריאזיס ואטופיק דרמטיטיס. מחלות עור אלו עלולות להוביל לגירוד, אדמומיות, יובש, פצעים ופריחה.
- גורמים סביבתיים: גורמים סביבתיים כגון סבון, חומרי ניקוי, קרינה או מזג אוויר קיצוני יכולים לגרום לגירוי בעור. לדוגמה, סבון חזק יכול להסיר את השומנים הטבעיים מהעור, מה שעלול להוביל לגירוי. כמו כן, קרינה אולטרה סגולה (UV) מהשמש יכולה לגרום לגירוי בעור.
מניעה של גירוי בעור
ישנן מספר דרכים למנוע גירוי בעור, לרבות:
- הימנעות ממגע עם חומרים אלרגניים או רגישים. אם אתם יודעים שאתם אלרגיים או רגישים לחומר מסוים, הימנעו ממגע איתו ככל האפשר.
- סבונים וחומרי ניקוי חזקים יכולים להסיר את השומנים הטבעיים מהעור, מה שעלול להוביל לגירוי. מומלץ להשתמש בסבונים וחומרי ניקוי עם pH מאוזן, ועם מרכיבים עדינים, כגון שמנים טבעיים או רכיבים הידרופיליים שעוזרים להם להישטף מהעור בקלות.
- שימוש במוצרי הגנה מפני השמש. קרינה אולטרה סגולה (UV) מהשמש יכולה לגרום לגירוי בעור, ולכן חשוב להשתמש במוצרי הגנה מפני השמש עם מקדם הגנה (SPF) גבוה, גם בימים מעוננים.
- ליבשו בגדים נוחים. בגדים צמודים או מחוספסים יכולים לשפשף ולגרות את העור, לכן חשוב ללבוש בגדים נוחים עשויים מחומרים טבעיים, כגון כותנה או פשתן.
טיפול בגירוי בעור
אם אתם סובלים מגירוי בעור, חשוב להתייעץ עם רופא או רוקח כדי לקבל טיפול מתאים. בדרך כלל, הטיפול בגירוי בעור כולל שימוש בתרופות מקומיות, כגון משחות וקרמים, או תרופות דרך הפה, במידה ונוצר לכם גירוי בעור המלווה באדמימות, גירוד או פריחה אתם מוזמנים לבדוק את מוצרי הטיפול לעור שלנו - שם תמצאו מענה לכל מה שהעור שלכם צריך, כדי לחזור להיות רך, נעים ורענן.
טיפים נוספים למניעת גירוי בעור
- שמירה על לחות העור: שימרו על עורכם לח, עור יבש הוא עור רגיש יותר לגירוי. על כן מומלץ להשתמש במוצרי לחות, כגון קרמים או ג'לים, לשמירת לחות העור.
- הימנעו מגירוד: גירוד העור עלול להחמיר גירוי. אם אתם מרגישים גירוד, נסו להירגע ולעצור את הגירוד. אם הגירוד חזק מדי, ניתן להשתמש בתכשירים נגד גירוד, כגון קרם או משחה להרגעת העור.
- הימנעו מעשן: עשן עלול לגרות את העור. אם אתם מעשנים, מומלץ להפסיק לעשן כדי להגן על העור שלכם.
- חשיפה לחומרים כימיים: חומרים כימיים מסוימים, כגון חומרי ניקוי ביתיים, יכולים לגרות את העור. אם אתם חייבים להשתמש בחומרים כימיים, הקפידו ללבוש כפפות ולהשתמש בסבון וחומרי ניקוי עדינים.
- קרינת השמש: הימנעו מחשיפה לקרינת UV. קרינה אולטרה סגולה (UV) מהשמש עלולה לגרות את העור. על כן, אם אתם נמצאים בחוץ, חשוב להשתמש במוצרי הגנה מפני השמש עם מקדם הגנה (SPF) גבוה.
שאלות נפוצות
שאלה: מהם הגורמים השכיחים ביותר לגירוי בעור?
>> הגורמים השכיחים ביותר לגירוי בעור הם:
- אלרגיות: אלרגיות לדברים כמו אבק, פרוות חיות, מזון או תרופות.
- רגישויות: רגישות לחומרים מסוימים, גם אם לא מדובר בחומר אלרגני.
- מחלות עור: מחלות עור כמו אקזמה, פסוריאזיס ואטופיק דרמטיטיס.
- גורמים סביבתיים: גורמים כמו סבון, חומרי ניקוי, קרינה או מזג אוויר קיצוני.
שאלה: מהם הצעדים שניתן לנקוט כדי למנוע גירוי בעור?
>> הצעדים שניתן לנקוט כדי למנוע גירוי בעור הינם:
- הימנעות ממגע עם חומרים אלרגניים או רגישים. אם אתם יודעים שאתם אלרגיים או רגישים לחומר מסוים, הימנעו ממגע איתו ככל האפשר.
- הימנעו משימוש בסבונים וחומרי ניקוי חזקים אשר יכולים להסיר את השומנים הטבעיים מהעור, מה שעלול להוביל לגירוי.
- שימוש במוצרי הגנה מפני השמש. קרינה אולטרה סגולה (UV) מהשמש יכולה לגרום לגירוי בעור.
- לבוש בגדים נוחים. בגדים צמודים או מחוספסים עלולים לגרות את העור.
- שימרו על לחות העור, עור יבש הוא עור רגיש יותר לגירויים.
- הימנעו מגירוד העור אשר עלול להחמיר את הגירוי.
שאלה: מה עלי לעשות אם אני סובל מגירוי בעור?
>> אם אתם סובלים מגירוי בעור, חשוב לטפל בגירוי עם הופעת התסמינים בכדי לנוע התפתחות של הגירוי ולמנוע החמרה במצב העור. בדרך כלל, הטיפול בגירוי בעור כולל שימוש בתרופות מקומיות, כגון משחות וקרמים, או תרופות דרך הפה.
שאלה: האם ישנם טיפולים טבעיים שניתן לנסות לטיפול בגירוי בעור?
>> כן, כל מוצרי חברת קמדיס מיוצרים מחומרים טבעיים, שייעודם להחזיר את האיזון הטבעי לעור תוך שימוש בכוח הריפוי של צמחים מהרפואה הסינית המסורתית (TCM), ויתרונותיו של המדע המודרני
סיכום
על ידי נקיטת הצעדים הבאים, תוכלו למנוע את התפתחות הגירוי בעור ולשמור על עור בריא:
- הימנעו ממגע עם חומרים אלרגניים או רגישים.
- השתמשו בסבונים וחומרי ניקוי עדינים.
- השתמשו במוצרי הגנה מפני השמש.
- לבשו בגדים נוחים.
- התשמשו בקרמים ומשחות טיפוליים לשמירת לחות העור ולטיפול בבעיות עור כמו - אדמומיות, גירוד, פריחה ועוד.
אז...מה הסוד שלנו? תמציות צמחים ומדע!
כשמדע וטבע נפגשים התוצאות לא רק נפלאות, הן גם נשארות. בקמדיס, השקענו שנים לפיתוח מוצרים המטפלים בבעיה מהשורש שלה, לא רק על פני השטח, אלא באמת – בכל היבט אפשרי.
כל צמח פועל על העור במישור ייחודי לו, ותורם לפעילות האחרים. הצמחים מוטמעים בשילוב עם מרכיבים יעילים נוספים ביניהם הסרמידים התורמים לבריאות העור, וחמאת שיאה המעשירה את העור בלחות רבה.
ליקוריץ'
צמח המצוי בקרם הטיפולי שלנו. בליקוריץ' משתמשים ברפואה הסינית כבר 2,000 שנה. המדע המודרני הוכיח כי השורש שלו מקל על גירודים, מכיל תכונות אנטי דלקתיות, אנטי מיקרוביאליות ואנטי אוקסידנטיות.
אגוז עץ הסבון
צמח המצוי בג'ל הרחצה. עשיר בנוגדי דלקות, המנקה באמצעות ריכוז גבוה של סאפונינים (מקציפים) המצויים בו.
רובארב
צמח המצוי בג'ל הרחצה וגם בקרם. הרובארב הוא אחד מהצמחים השכיחים ברפואה הסינית המסורתית מזה מאות שנים. המדע המודרני חקר ומצא כי הוא מרפא פצעים, ובעל סגולות אנטי דלקתיות ואנטי בקטריאליות.