מה זה בדיוק פסוריאזיס?
האם אפשר לרפא פסוריאזיס?
איך יודעים שמה שיש לי זה פסוריאזיס?
אל דאגה – אנחנו כאן כדי לענות על כל השאלות האלה ועוד.
אם יש לך אזורים יבשים במיוחד בעור, המכוסים במעין קשקשת לבנה (בעיקר במרפקים, בברכיים ובקרקפת) – ייתכן בהחלט שיש לך פסוריאזיס *. פסוריאזיס אמנם מתבטא בנגעים על פני העור, אבל הוא הרבה יותר מזה: פסוריאזיס היא מחלת עור אוטואימונית שנגרמת כתוצאה משיבוש וחוסר איזון במערכת החיסונית. תאים שתפקידם הוא להגן על הגוף מופעלים בטעות וגורמים למצב דלקתי בעור. כתוצאה מכך יש הצטברות של תאי עור חדשים בקצב מהיר מידי ,עוד לפני נשירת התאים הישנים . ייצור עודף גורם להצטברות של תאי עור ולתופעת שכבות הנגעים האופיינית על פני העור. שכיחות פסוריאזיס היא 2%-3% מהאוכלוסייה. מדובר על כ-260,000 אנשים במגוון גילאים הסובלים מפסוריאזיס בדרגות שונות.
לאור היותה מחלה כרונית שלעיתים מלווה בגרד וכזו שתסמיניה ניכרים לעין, אנחנו בקמדיס יודעים כמה מתסכלת היא יכולה להיות. ובמילים פשוטות יותר: פסוריאזיס היא מחלה שלא ניתן לרפא באופן מוחלט. אבל, כן ניתן לשלוט בה ולחיות איתה בנינוחות. ואנו בקמדיס לקחנו על עצמנו משימה לעשות בדיוק את זה: לעזור לך לשלוט בתסמיני הפסוריאזיס, לחיות איתו בשלום, ולחשוב עליו הרבה פחות. במאמר זה נשתדל לתת לך מידע מגוון על דרכי ההתמודדות עם הפסוריאזיס, כמו גם מידע על הקרם המיוחד שפתחנו בקמדיס שיעזור לך להשתלט עליו. *יש להתייעץ עם רופא כדי לאבחן את הבעיה
עור מתקלף עם קשקשים, נגעים אדומים עם קליפה לבנה ויובש וחספוס הם תופעה הקשורה לעיתים קרובות למחלת העור פסוריאזיס.
פסוריאזיס יכול להופיע כמעט בכל קבוצת גיל, כולל תינוקות, ילדים, מבוגרים ובגיל השלישי
רוב ההתפרצויות קורות בגילאים 10-30.
הסוג השכיח ביותר של פסוריאזיס הוא פסוריאזיס וולגריס (PSORIASIS VULGARIS) או בשמו הנוסף “פלאק פסוריאזיס”, בסוג זה בדרך כלל מופיעה קשקשת במוקמות שונים בגוף כגון: פסוריאזיס בקרקפת, פסוריאזיס בברכיים, פסוריאזיס בציפורניים ופסוריאזיס במפרקים.
הסיבה לפסוריאזיס אינה ידועה בוודאות, אך ידוע שיש קשר גנטי להופעת המחלה לפסוריאזיס, לשליש מהחולים יש סיפור משפחתי של חולה נוסף מדרגה ראשונה.
מצבי לחץ ,תזונה לקוייה ועודף משקל תורמים להאצת התופעה, גם זיהומים סטרפטוקוקאליים (דלקת גרון סטרפטוקוקית) יכולים לגרום למחלה להתפרץ, עישון ושתיית משקאות אלכוהוליים, וכן עונתיות- הרבה פעמים המחלה מחמירה בחורף ומתמתנת בקיץ יתכן שהדבר קשור לחשיפת קרני ה UV.
לעיתים עור לאחר ניתוח, מצולק ושרוט יכול לסבול מהופעת פסוריאזיס.
אם יש לך פסוריאזיס, ייתכן שזוהי נטייה גנטית. אך ישנם גם מספר גורמי סיכון שעלולים להחמיר את תסמיני המחלה ומהם (כל עוד זה אפשרי) כדאי להימנע מ:
-לחץ נפשי
-עישון
-חתכים
-שריטות או חבלות
- כוויות שמש
-דלקת גרון
-משחות המכילות סטרואידים
- תרופות כמו ליתיום, נורמיטן ונורמילול
אומנם אין תרופה לפסוריאזיס, אך ישנם טיפולים המעניקים שליטה טובה מאוד במחלה. פסוריאזיס עלול להשתנות בחומרתו לאורך החיים.
טיפולים טופיקליים - טיפול במשחות
טיפולים פוטותרפיים - טיפול באמצעות קרני UV
טיפולים סיסטמיים - טיפולים מערכתיים
טיפול בפסוריאזיס בים המלח הוא באמצעות קרני השמש. על מנת שהטיפול יהיה באמת יעיל, השהייה בים המלח צריכה להיות למשך שבועיים (סופ"ש אחד, לצערנו, לא נחשב לטיפול).
בים המלח קרינת השמש היא בעלת הרכב ייחודי. שילוב השפעתה של השמש יחד עם ריכוזים גבוהים של מלחים ומינרלים במים, בבוץ ובאוויר, מביאים להטבה ניכרת בתסמיני פסוריאזיס אצל 80%-90% מהחולים.
גם השהות באתר נופש מבודד ומרגיע יכולה להפחית לחצים. בכך, היא עוזרת לצמצם את אחד מגורמי הסיכון הבולטים להחמרת פסוריאזיס -לחץ נפשי.
*יש להתייעץ עם רופא כדי לאבחן את הבעיה
בקרב חולי פסוריאזיס רבים המחלה גורמת לתחושות כמו בושה, אי נוחות ואפילו חוסר ביטחון. זה נורמלי, זה מובן וזה לגיטימי.
הפחתת לחץ נפשי היא אחת הדרכים החשובות להרגעת הסימפטומים של הפסוריאזיס. לכן, חשוב מאד להשתדל להקיף את עצמך באנשים תומכים ואוהבים.
ואם יש איזה חבר או חברה שגם סובלים מפסוריאזיס, כדאי לחלוק איתם את התחושות המתלוות להתמודדות עם המחלה.
הקרם הטיפולי של קמדיס לטיפול בתסמיני בפסוריאזיס מבוסס על תמציות צמחי מרפא, והוא מסייע בהפחתת יובש וקילופים קשים במיוחד, מעשיר את העור בלחות, ומרגיע עור מגרד ומגורה.
SEBO & PSO SCALP LOTION קרם טיפולי לקרקפת להרגעת קרקפת אדמומית |
PSO SHAMPOO שמפו טיפולי לקרקפת מגורה ואדמומית
|
PSO SKIN BODY CREAM קרם גוף טיפולי להפחתת יובש וקילופים בעור |